Artige Ord

Siden 1986 har jeg været freelancer under firmanavnet Artige Ord. Det handler om tekst, om at skærpe ord og sætninger, til de står præcist.
Det meste af mit arbejde er usynligt. Jeg vasker og stryger tekster, til unødige pletter og krøller er forsvundet, og når teksten bliver udgivet, kan læseren ikke længere se, at der har været et problem engang.
Hvis du vil se, hvordan jeg arbejder, er der et eksempel i videoen til højre. Eksemplet er konstrueret, for i forlagsbranchen er fortrolighed en selvfølge.

Ja, jeg læser helst på papir. Håndværket i tekstredaktion lærte jeg af Gert Ringhof og Otto B. Lindhardt, da jeg var studentermedhjælp på L&R, og siden har jeg bygget ovenpå ved at studere sprog og litteratur.
I dag er jeg fast freelancer for Modtryk og Gutkind, men i tidens løb har jeg også løst opgaver for mange andre forlag. Mit speciale er redaktion af oversættelser, især fra engelsk, tysk, svensk og norsk, men også fra andre sprog. Indimellem læser jeg også danske manuskripter, hvis forfatteren eller redaktøren ønsker et ekstra par øjne på teksten.